تاریخ : دوشنبه 4 دي 1402
کد 58

کارگاه آموزشی سبک‌شناسی فرش از نظر تا عمل

کارگاه آموزشی سبک‌شناسی فرش از نظر تا عمل همراه با رونمائی از کتاب مقدمه‌ای بر سبک‌شناسی فرش با حضور دانشجویان، اساتید و فعالان میدانی دانشکده فرش برگزار شد.

این مراسم که در تاریخ 4 دیماه 1402 در محل سالن الغدیر دانشگاه هنر اسلامی تبریز برگزار شد، با استقبال گسترده دانشجویان، اساتید و کارشناسان میدانی فرش تبریز همراه بود. این کارگاه با سخنرانی دکتر عبداله میرزایی عضو هیئت علمی و رئیس دانشکده فرش دانشگاه هنر اسلامی تبریز با موضوع «سبک‌شناسی فرش از نظر تا عمل»، شروع شد و با رونمایی از کتاب «مقدمه‌ای بر سبک‌شناسی فرش ایران» که به قلم استاد رسول روفه‌گر حق از اساتید مدعو دانشکده فرش به رشته تحریر درآمده است، ادامه یافت. کارگاه با پرسش و پاسخ حاضرین و اساتید و گرفتن امضاهای یادبود خاتمه یافت.
سبک‌شناسی دانشی است که از زبان‌شناسی ریشه گرفت و با نشان دادن قابلیت‌های خود در کشف لایه‌های پنهان و آشکار متن‌های مورد مطالعه در ادبیات، به سرعت جای خود را در دیگر حوزه‌ها از جمله معماری، شعر و نقاشی پیدا کرد. سبک‌شناسیِ موضوعی در ایران در حوزه معماری با اثر استاد پیرنیا و در حوزه شعر با اثر استاد بهار پا گرفت. در سال‌های اخیر تلاش‌هایی در جهت تدوین رو‌شناسی علمی مطالعات سبک در حوزه‌های مختلف به انجام رسیده یا در حال انجام است. در حوزه فرش اما علی‌رغم تاکیدات مکرر علما و اندیشمندان این‌ حوزه تاکنون پژوهشی درخور به انجام نرسیده است. شاید علت این امر را، در تنوع و گستردگی جغرافیایی موضوع مورد مطالعه و ابعاد مختلف فنی و بصری فرش‌ها یافت. به نظر می‌رسد دشواری مسیر و نقدهای احتمالی نباید مانع ورود پژوهشگران به این‌ حوزه بشود.
دانشکده فرش در نظر دارد با برگزاری کارگاه های دوره ای در جهت نهادینه کردن پژوهش های سبک شناختی در حوزه فرش گام بردارد.




































تبریز - خیابان آزادی - میدان حکیم نظامی - دانشگاه هنر اسلامی تبریز

کد پستی : 5164736931   تلفن : 35419973-041   دورنگار :35419973-041

کلیه حقوق این سایت متعلق به دانشگاه هنر اسلامی تبریز می باشد.